16 Şubat 2012 Perşembe

not'lar ve nota'lar





 Müzik ile yazı henüz karşılaşmamışlardı. oysa karşılaştıklarında büyük bir aşk yaşayacakları açıktı. Hem yaradılıştan bir benzerlikleri vardı hem de bir araya geldiklerinde sağlayacakları uyum akıl almaz olacaktı.
Yazının tarihsel gelişiminde söz konusu olan herşey müzik içinde geçerliydi. Nasıl ki yazı anlamsız bir kaç çizginin resimleşmesi ve ardından anlamlı bütünler halini almasıysa, müzikte doğadaki seslerin önce bilinçsiz sonra bilinçli bir araya getirilmesiyle doğmuştu. İlk karşılaşmalarında birbirlerine geçmişlerinden bahsedecek ve yakınlaşmaya başlayacaklardı.
 Beraber vakit geçirdikçe birbirilerinin duygularına ortak olacak hatta belki bir süre sonra duygularına tercüman olacaklardı. Eğlenmek istediklerinde biri neşeli yazılar çıkaracak benliğinden diğeri ritimli sesler... Üzgünlerse eğer ağırdan alınacak melodi ve yazılanlar hüzüne tercüman olacak.
 Karşıdan bakıldığında onları görecek olanlar bu eşsiz uyumu görmekle kalmayacak hissedecek ve belki en mutlu anında içinde bir sıkıntı türeyecek, yazının ve müziğin hüzünlü etkisiyle,
belki zaten bozukken kafası dans etmeye başlayacak duyduklarının ve okuduklarının etkisiyle..
 Her zaman onların birleşimiyle daha da derinleşecek duyumsamalar ve hiç bir zaman nota ağlarken sevinemeyecekti notlar.
 Kaçınılmaz karşılaşmaların gerçekleşmesi adına..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder